Een verrassend uitje..

Zaterdag hebben we bij Kunst met Uitjes een verrassend uitje gehad. De organisatie van het uitje wilde graag een naaktmodel tekensessie. Geen probleem voor Kunst met Uitjes… wij regelen dat!
De andere 13 dames van het uitje wisten echter van niets… Aan ons was gevraagd om niet meteen te verklappen wat ze zouden gaan doen. Dus maakten we een opstelling met wat planten en wat stilleven attributen en vertelden we de dames dat we ze vanmiddag mee zouden nemen in de wereld van de kleuren. Ons model hadden we gevraagd om op een gegeven moment naakt de ruimte binnen te lopen en heel nonchalant een pose aan te nemen. En zo geschiede … 🙂
Op het moment dat ze keurig planten aan het tekenen waren kwam ons model binnenwandelen en werd het ineens erg stil in onze ruimte. Ineens hing er een totaal andere sfeer, een sfeer van verrassing, van opgelatenheid en hilariteit maar ook van interesse en spanning. Erg leuk!
IMG_2336

Na een korte uitleg van hoe een menselijk lichaam is opgebouwd zijn we wat kleine oefeningetjes gaan doen. Poses van 2 tot 3 minuten. Daarna werden de poses wat langer en de tekeningen al wat beter. Er volgde een bespreking van al het gemaakte werk en een pauze met zelfgebakken appeltaart.

IMG_2337IMG_2347
Na de pauze hielden we een doordraai-ronde. Na elke minuut werd er doorgedraaid zodat iedereen aan elkaars tekening werkte. Dit leverde verrassend leuke tekeningen op. De dames kregen door dat er nog meer te zien was dan het model. Er stond een bank, er lag een kleed, er stonden planten, je zag de ramen en er waren nog meer ezels met tekenaars te zien…. Al deze elementen zagen we terug in deze doordraai-ronde.

IMG_2342IMG_2341IMG_2340IMG_2339
Deze ervaring konden ze ook weer goed gebruiken in de laatste pose, van 25 minuten. In deze laatste tekeningen zagen we al het geleerde van die middag terug. Het was dus ook nog eens een leerzame middag 🙂

IMG_2345IMG_2344IMG_2346IMG_2343

Wij vonden het erg leuk dat jullie er waren en zo enthousiast meededen.
Dankjewel voor jullie komst.

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.kunstmetuitjes.nl
Voor creatieve groep- en bedrijfsuitjes en creatieve denksessies.IMG_2352

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s